Ressenya - El rastre brillant del cargol - Gemma Lienas


Títol: El rastre brillant del cargol
Autor: Gemma Lienas
Saga: No.
Idioma: Català.
Editorial: fanbooks
Pàgines: 256
Preu: 14,90€
ISBN: 9788415745839

Disponible en castellano.

Català

Sinopsi

En Sam té 16 anys i síndrome d’Asperger, una forma lleugera d’autisme. És un crac dels ordinadors, però té pocs amics i li costa interactuar amb els altres en la vida normal.Un dia coneix la Martina, i el seu món es capgira. Li agrada molt però no sap com apropar-s’hi, i al poc temps descobreix que un assetjador l'està posant en  un greu perill. En Sam haurà d’esforçar-se molt en superar les seves limitacions si vol ajudar-la i desemmascarar el culpable.

La meva opinió

El rastre brillant del cargol ens endinsa en un recorregut de dues vies: El síndrome d’Asperger i el cyber-acós.

El protagonista és en Sam, un noi solitari que fa servir la lògica en totes les decisions i qüestions que
se li plantegen. Quan coneix a la Martina, la protagonista femenina, queda completament penjat d’ella. Fins aquí tot molt típic, veritat? El punt fort és que paral·lelament, la noia manté una relació a través del Facebook amb un noi pel que sent una afinitat especial. Tanmateix, qui s’amaga rere aquest noi hi ha una persona gents innocent amb intencions gents innocents.

El principi del llibre ha estat una mica lent i em donava la sensació que no acabava d’avançar. Però la trama es tan additiva que se m’ha fet impossible deixar el llibre fins acabar totalment enganxat.

Abans de començar la lectura no tenia ni idea del síndrome d’Asperger, per tant el llibre permet aprendre molt d’aquest síndrome i de les persones que el pateixen. L’empatia que s’arriba a sentir per en Sam és meravellosa.
El cyber-acós, que veiem des de el punt de vista de la Martina, és l’altre eix central de la trama. I et fa patir de valent.

Els personatges son d’una pasta especial que arriba molt endins. La narració profunditza molt en els sentiments del noi, amb una constant evolució i visió particular del mon que l’envolta.

En definitiva, El rastre brillant del cargol és una novel·la per a tots els joves. Una trama intensa i molt ben filada amb personatges que et faran patir i gaudir a parts iguals. Molt recomanable.


Gràcies a fanbooks.

Castellano



Sinopsis

Sam tiene 16 años y síndrome de Asperger, una forma ligera de autismo. Es un crac de los ordenadores, pero tiene pocos amigos y le cuesta interactuar con los demás en la vida cotidiana. Un día conoce a Martina y su mundo cambia. Le gusta mucho pero no sabe cómo acercarse a ella, y al poco tiempo descubre que un acosador la está poniendo en un grave peligro. Sam tendrá que esforzarse mucho para superar sus limitaciones si quiere ayudarla y desenmascarar al culpable. 


Mi opinión

El rastro brillante del caracol nos adentra en un recorrido de dos vías: El síndrome de Asperger y el cyber-Acoso.

El protagonista es Sam, un chico solitario que utiliza la lógica en todas las decisiones y cuestiones que se le plantean. Cuando conoce a Martina, la protagonista femenina, queda completamente colgado de ella. Hasta aquí todo muy típico, ¿verdad? El punto fuerte es que paralelamente, la chica mantiene una relación a través de Facebook con un chico por el que siente una afinidad especial. Sin embargo, quien se esconde tras este chico hay una persona nada inocente con intenciones nada inocentes.

El principio del libro ha sido un poco lento y me daba la sensación de que no acababa de avanzar. Pero la trama es tan aditiva que se me ha hecho imposible dejar el libro hasta terminar totalmente enganchado.

Antes de comenzar la lectura no tenía ni idea del síndrome de Asperger, por lo tanto el libro permite aprender mucho de este síndrome y de las personas que lo padecen. La empatía que se llega a sentir por Sam es maravillosa.
El cyber-acoso, que vemos desde el punto de vista de la Martina, es el otro eje central de la trama. Y te hace sufrir mucho.

Los personajes son de una pasta especial que llega muy adentro. La narración profundiza mucho en el sentimientos del chico, con una constante evolución y visión particular del mundo que le rodea.

En definitiva, El rastro brillante del caracol es una novela para todos los jóvenes. Una trama intensa y muy bien hilada con personajes que te harán sufrir y disfrutar a partes iguales. Muy recomendable.

Gracias a fanbooks.

Comentarios

  1. No sabía nada de este libro. Y me tientas, que el síndrome de asperger es algo que me toca cerquita. Así que me lo apunto.
    Besotes!!!

    ResponderEliminar
  2. El síndrome de Asperger me interesa y la trama no tiene mala pinta.
    Hace poco una amiga profesora trató con un niño Asperger y si ya de por sí me llamaba la atención...

    Quizá le dé una oportunidad :)

    ResponderEliminar
  3. Hola! em crida molt l'atenció aquest llibre la veritat l'hauré d'afegir a la meva wishlist! :)
    Molt bon blog ja estic subcrita!
    Em faria molta il·lusió que et passessis pel meu que és en català tot! angelstofly365.blogspot.com.es

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Tus comentarios son muy importantes para mi.
Gracias por participar
;)

Entradas populares de este blog

Reseña - Noel et busca - Àngel Burgas

No em ratllis - Flavia Company

Ressenya [Català] - Ullals - Salvador Macip i Sebastià Roig