miércoles, 20 de mayo de 2015

Algú com tu - Xavier Bosch


Títol: Algú com tu
Autor: Xavier Bosch
Saga: No.
Editorial: Planeta
Idioma: Català
Pàgines: 352
Preu: 20,95€
ISBN: 9788497082761Sinopsi

«Van resseguir la rue de Seine gairebé sense veure el carrer, pendents com estaven l’un de l’altre. El JeanPierre, cicerone amb ganes d’agradar, explicava curiositats del barri que ella escoltava en silenci. Allà on la vorera es feia més estreta, va semblar-li que, sense voler, es fregaven les mans. Pell amb pell. I va tenir una esgarrifança. Van trencar per la rue de Buci, atapeïda de turistes asseguts a les terrasses amb ombra, i de seguida van ser al boulevard Saint-Germain». El Jean-Pierre Zanardi, galerista a la Rive Gauche, és un esperit lliure. La Paulina Homs, de vida tranquil·la i familiar a Barcelona, arriba a París per al casament de la seva cosina.

La meva opinió

Algú com tu (Alguien como tú, en la edición en castellano), és sense cap mena de dubte una novel·la digne d’haver guanyat el premi Ramon Llull d’aquest any. Un relat que ens transmet l’autentica recerca de l’amor en una emocionat i fascinant manera de viure que et mantindrà amb un somriure als llavis.

Ens trobem al davant d’una historia narrada des de diferents veus i estils, que ens porten per l’espai i el temps en un recorregut suau i molt ben construït. No travareu ni un sol punt que decaigui ni que ens faci avorrir.

Una historia d’amor plena de situacions i una mestria digne de ressaltar. Un text que no cau en tòpics i ens regala moments carregats de tendresa, de bellesa i alegria, però amb el toc real de l’amargor i la tristesa.

Algú com tu és una novel·la que fa un recorregut especial per les llibreries més carismàtiques d’arreu del món, en especial, ens trobem amb el Guillem Terribas de La22 de Girona. Y per si això no fos suficient, Algú com tu ens aporta una banda sonora pròpia que podreu escoltar a través de Spotify.

Un llibre que heu de llegir amb els post-it a prop. Ja que us assaltaran un munt de frases colpidores que són dignes de ser recordades.

No dubteu ni un moment que Algú com tu us arribarà molt al fons. Una historia amb tot el necessari per fer vibrar el cor. Altament recomanable.


Gràcies a Planeta per l’exemplar.

Reseña en castellano

en breve


lunes, 18 de mayo de 2015

Absolut desastre - Jamie McGuire


Títol: Absolut desastre
Autor: Jamie McGuire
Saga: Si, 2 de 2.
Editorial: Fanbooks
Idioma: Català
Pàgines: 496
Preu: 16,95€
ISBN: 9788415745303


Sinopsi

En Travis Maddox, un noi molt atractiu i ple de tatuatges, va aprendre dues coses abans que la seva mare morís: Juga. Fes bajanades. Estima molt. Lluita amb la teva ànima. La seva vida està plena de relacions sexuals buides, joc il·legal i violència. Però just quan es pensa que és invencible, coneix l’Abby Abernathy, una bona noia amb un passat fosc que el farà tocar de peus a terra.

La meva opinió

Absolut desastre ha resultat ser la mateixa historia que Meravellós desastre (primer volum) però des de el punt de vista del Travis, el protagonista masculí.

En un primer moment, poder veure els moments clau de l’anterior novel·la amb una visió diferent em semblava interesant, però ràpidament vaig anar perdent interès.

Crec que no aporta res a la personalitat del noi (el Travis). No coneixem els motius que el porten a tenir una personalitat tan... peculiar. I és un error que Jamie McGuire no aprofiti una bona oportunitat com aquesta per fer-nos sentir una empatia en vers a ell.

En definitiva, un llibre que he gaudit poc per no aportar res a la trama que ja coneixia i on els personatges estan desaprofitats. Ràpid de llegir i distret, però no és indispensable.


Gràcies a Fanbooks.

Reseña en castellano

Mi opinión

Absoluto desastre (Inevitable desastre, en castellano) ha resultado ser la misma historia que Maravilloso desastre pero desde el punto de vista del Travis, el protagonista masculino.

En un primer momento, poder ver los momentos clave de la anterior novela con una visión diferente me parecía interesante, pero rápidamente fui perdiendo interés.

Creo que no aporta nada a la personalidad del chico (el Travis). No conocemos los motivos que le llevan a tener una personalidad tan... peculiar. Y es una lástima que Jamie McGuire no aproveche una buena oportunidad como esta para hacernos sentir una empatía hacia él.

En definitiva, un libro que he disfrutado poco por no aportar nada a la trama que ya conocía y donde los personajes están desaprovechados. Rápido de leer y distraído, pero no es indispensable.

Gracias a Fanbooks.

miércoles, 13 de mayo de 2015

La vident de la lluna plena - Isabel del Río


Títol: La vident de la lluna plena
Autor: Isabel del Río
Saga: No.
Editorial: Columna
Idioma: Català
Pàgines: 240
Preu: 18,00€
ISBN: 9788466419574


Sinopsi

La Laia, una metgessa barcelonina de 32 anys, acaba de perdre la mare. Fent neteja del seu pis troba un capsa plena de fotografies i una vella carta del tarot que la durà a investigar quins són els orígens reals de la família i quin paper hi ha tingut l’ocultisme i el tarot. La Laia està dolguda perquè mai no va poder conèixer el seu pare, de qui no en sap res. A poc a poc començarà una investigació que la durà a anar trobant pistes i noves cartes del tarot en diferents indrets de Barcelona com el parc de la Ciutadella, el Liceu, el Palau de la Música i molts d’altres. La Laia descobrirà fins a quin punt els jueus i la família Astruc estan implicats en la seva vida i notarà la presència angoixant d’uns ulls blaus que la segueixen i li deixen les cartes del tarot en diferents indrets.

La meva opinió

La vident de la lluna és una novel·la que m’ha alegrat molt de llegir. Des que vaig tenir coneixement del seu llançament que anava comptant els dies de tenir-la entre les mans. 

Isabel del Río es una autora que no et deixa indiferent amb les seves histories. Te la facilitat de fer-te viure moments inoblidables amb els seus protagonistes que són únics.

La novel·la navega a traves del misteri que envolta el passat de la Laia, la protagonista, que després de la mort de la seva mare i mentre fa neteja dels records al pis d’aquesta última, una capsa misteriosa la porta a plantejar-se què coneix realment de la seva família.

A partir d’aquest moment la protagonista es veu atrapada en una espiral de revelacions sobre el passat de la família i sobre ella mateixa mentre un enigmàtic i fosc personatge sembla assetjar-la per tota Barcelona.

Aquí és on entra en escena un dels punts més forts del llibre. Tot el recorregut de la Laia per la ciutat comtal ens fa sentir cada esdeveniment com especial i únic, descobrint indrets que, un cop acabat el llibre, et fan venir ganes de visitar amb la novel·la sota el braç.

Potser ho faré!!

Els capítols son curts i venen encapçalats amb unes magnifiques il·lustracions de cartes del tarot, un altre dels protagonistes de la trama. Si. Heu llegit bé. Les cartes del tarot com a protagonistes. Aquesta baralla és un dels trets que se senten amb més força durant tota la historia.

La traça de Isabel del Río és neta, acurada i aclaparadorament addictiva. Tens el llibre llegit en un sospir. Cada capítol ens porta cap a un final que, sense fer spoiler, m’ha fet accelerar el cor.


I si hi ha una cosa que sobresurt en la historia és l’amor. Aquell que ens fa seguir endavant i buscant respostes a preguntes que creiem resoltes. Aquell amor incondicional d’uns pares en vers al seus fills. Un amor que ens transforma (no sempre favorablement) en cossos emmascarats.

En definitiva, La vident de la lluna plena és una novel·la plena de misteri on es barreja el present amb el passat, la realitat amb la màgia, la fe i l’ocultisme. Tot amb l’escenari immillorable que és Barcelona. Una lectura amena i addictiva. Molt recomanable.


Gràcies a Columna.


BooktrailerReseña en castellano

Sinopsis

Laia, una médica barcelonesa de 32 años, acaba de perder la madre. Haciendo limpieza de su piso encuentra un caja llena de fotografías y una vieja carta del tarot que la llevará a investigar cuáles son los orígenes reales de la familia y qué papel ha tenido el ocultismo y el tarot. Laia está dolida porque nunca pudo conocer a su padre, de quien no sabe nada. Poco a poco comenzará una investigación que la llevará a ir encontrando pistas y nuevas cartas del tarot en diferentes lugares de Barcelona como el parque de la Ciutadella, el Liceo, el Palau de la Música y muchos otros. Laia descubrirá hasta qué punto los judíos y la familia Astruc están implicados en su vida y notará la presencia angustiosa de unos ojos azules que la siguen y le dejan las cartas del tarot en diferentes lugares.


Mi opinión

La vidente de la luna llena, es una novela que me ha alegrado mucho leer. Desde que tuve conocimiento de su lanzamiento que iba contando los días para poder tenerla entre las manos.

Isabel del Río es una autora que no te deja indiferente con sus historias. Tiene la facilidad de hacerte vivir momentos inolvidables con sus protagonistas que son únicos y muy bien definidos.

La novela navega a través del misterio que rodea el pasado de Laia, la protagonista, que tras la muerte de su madre y mientras hace limpieza de los recuerdos en el piso de esta última, una caja misteriosa la lleva a plantearse qué conoce realmente de su familia.

A partir de este momento la protagonista se ve atrapada en una espiral de revelaciones sobre el pasado de la familia y sobre ella misma mientras un enigmático y oscuro personaje parece acosarla por toda Barcelona.

Aquí es donde entra en escena uno de los puntos más fuertes del libro. Todo el recorrido de Laia por la ciudad condal nos hace sentir cada evento como especial y único, descubriendo lugares que, una vez acabado el libro, te dan ganas de visitar con la novela bajo el brazo.

Lo haré !!

Los capítulos son cortos y vienen encabezados con unas magníficas ilustraciones de cartas del tarot, otro de los protagonistas de la trama. Si. Has leído bien. Las cartas del tarot como protagonistas. Esta baraja es uno de los rasgos que se sienten con más fuerza durante toda la historia.

La traza de Isabel del Río es limpia, cuidada y abrumadoramente adictiva. Tienes el libro leído en un suspiro. Cada capítulo nos lleva hacia un final que, sin hacer spoiler, me ha hecho acelerar el corazón.

Y si hay algo que sobresale en la historia es el amor. Aquel que nos hace seguir adelante y buscar respuestas a preguntas que creemos resueltas. Ese amor incondicional de unos padres en verso a sus hijos. Un amor que nos transforma (no siempre favorable) en cuerpos enmascarados.

En definitiva, La vidente de la luna llena es una novela llena de misterio donde se mezcla el presente con el pasado, la realidad con la magia, la fe y el ocultismo. Todo con el escenario inmejorable que es Barcelona. Una lectura amena y adictiva. Muy recomendable.


Gracias a Columna.

lunes, 11 de mayo de 2015

El invierno que tomamos cartas en el asunto - Ángeles Doñate


Título: El invierno que tomamos cartas en el asunto
Autor: Ángeles Doñate
Saga: No.
Editorial: Ediciones B
Páginas: 376
Precio: 16,00€
ISBN: 9788466655989Mi opinión

Debo decir que en cuanto supe de éste libro no veía el momento de tenerlo entre mis manos. El día que me avisaron de que ya me lo habían enviado desesperé esperando que llegara a casa. Y cuando lo hizo… fue con el cartero llamándome a gritos desde otra calle con el paquete en las manos.

Muy curiosa la anécdota, ¿verdad?

El invierno en que tomamos cartas en el asunto narra la historia un pueblo llamado Porvenir, más que de un personaje o varios de ellos.
Sara, la cartera de Porvenir, un pequeño pueblo recibe la peor de las noticias posible; Las carta no llegan al pueblo y ya no es necesario mantener abierta la oficina de correos.

Ante tal drama, su vecina y amiga Rosa decide “tomar cartas en el asunto” para que Sara no se quede sin trabajo. Se le ocurre escribir una carta a un destinatario que, a su vez escriba otra, y formar así una cadena de cartas/confesiones de por medio y evitar el cierre de la oficina.

Con esta trama de lo más original y con unos capítulos cortos y de lectura muy ágil, Ángeles nos mete de lleno en un tema que no es tan ficticio como puede parecer. De hecho, muchas oficinas se han cerrado por la poca o nula utilización de los servicios.

Con las cartas, iremos conociendo a un elenco de personas que nos harán sentir un grado muy alto de empatía. Iremos descubriendo sus sueños, sus deseos, las frustraciones y las vidas cotidianas que los envuelven. Además de ver si los destinatarios de dichas cartas siguen o no con la cadena y de los secretos que revelarán usando la palabra escrita.

Ángeles Doñate nos regala una novela con corazón. Una historia tierna que habla más de lo que parece a simple vista y que alecciona en el verdadero sentido de la felicidad. Una excelente opción a tener en cuenta si se quiere sentir.

El invierno en que tomamos cartas en el asunto es sentimiento en estado puro.

¿Aún no lo has leído?
¿A qué esperas para “tomar tus propias cartas en el asunto”?

Gracias a Ediciones B por el ejemplar y a Ángeles por ser tan amable, siempre.

Entrada destacada

Todo lo que no puedes ver, ya a la venta.

Muy buenas, Soñadores. Tras un periodo de inactividad en el blog me encanta poder contaros el motivo. Y no es otro que el lanzamiento de &...