Nou disc de Clara Sanabras

CLARA SANABRAS presenta el seu nou àlbum
al Barbican Concert Hall de Londres el pròxim 6 de març

L’actuació s’emmarca en la commemoració dels 400 anys de la mort de Shakespeare
La Tempesta de Shakespeare és el fil conductor de A Hum About Mine Ears, el nou treball de la cantant catalana
Sobre el disc...
Més que una banda sonora de l'obra shakespeariana, A Hum About Mine Ears agafa algunes idees i temes de La Tempesta -la pèrdua i la recuperació, l'exili i el retrobament-, destacant la universalitat de la darrera obra de l’autor, i ho relaciona amb les mateixes experiències de Sanabras com a dona emigrant i contemporània.
Mentre que algunes cançons prenen passatges literals de l'obra, i els envolten per les magnífiques cordes de la Britten Sinfonia i les arremolinades veus del Chorus of Dissent, London Voices dirigit per Harvey Brough, altres peces del disc porten als personatges de Shakespeare cap a entorns més moderns. La poderosa interpretació de Sanabras presenta a Ariel com un esperit de l’amor lliure i embogit, o a Miranda com una dona independent i emancipada de Pròsper.
Comissariat originalment per Ruth Whitehead i el seu Chorus of Dissent l’any 2013, A Hum About Mine Ears ha germinat des de Stoke Newington fins a l'escena mundial. La gravació de l’àlbum també compta amb els talents estel·lars del violinista Nigel Kennedy, la cantant de folk Lisa Knapp i la banda de rock dels 80 Harvey & The Wallbangers.
El periodista Mark Ellen descriu l’àlbum com "... un apassionant i acolorit treball inspirat en Shakespeare i que proposa un viatge a través del blues, el vals, tocs d'avantguarda i fins i tot ressons de la música popular europea".

Sobre Clara Sanabras...
Va nèixer a França, va viure a Barcelona fins als 18 anys, moment que es trasllada a Londres per acabar la seva formació músical. Clara Sanabras és una intèrpret excepcionalment versàtil. La seva veu enigmàtica i les seves interpretacions multi instrumentals l’han portat a participar en les bandes sonores de grans produccions de Hollywood com El senyor dels
anells, Els jocs de la Fam, Gladiator, o Titanic-Live. Ha treballat en cinema, teatre, televisió, on ha aparegut amb Al Pacino (El mercader de Venècia); a la ràdio amb Bill Nighy, i als escenaris amb Simon Russell Beale, i amb Marc Rylance al Teatre Globe.
Clara Sanabras ja compta amb cinc àlbums propis, de la seva pròpia música, produïts i arranjats pel compositor i director d'orquestra Harvey Brough.
Clara Sanabras ha col·laborat amb els millors artistes de diferents disciplines, incloent-hi a James Newton-Howard, Jarvis Cocker, Natacha Atlas, John Rutter, Simon Schama i algunes de les orquestres més prestigioses d’arreu del món.
El compositor de Titanic-Live, James Horner (1953 - 2015) amb el que ja havia col·laborat en diferents ocasions, la va triar per ser la veu del Titanic-Live. Per això, A Hum About Mine Ears està dedicat a Horner, un dels grans compositors de bandes sonores de Hollywood.

El concert de Sanabras al Barbican s’emmarca en la celebració del Shakespeare400, i és que aquest 2016 es commemoren els 400 anys de la mort de l’autor.




Comentarios

Entradas populares de este blog

Reseña - Noel et busca - Àngel Burgas

No em ratllis - Flavia Company

Ressenya [Català] - Ullals - Salvador Macip i Sebastià Roig