La merceria - Teresa Roig


Títol: La merceria
Autor: Teresa Roig
Saga: No.
Editorial: Columna
Idioma: Català
Pàgines: 368
Preu: 19,90€
ISBN: 9788466420051



Sinopsi

A la Barcelona de principis del segle XX, un pobre idealista salva un ric d’una mort segura. L’amistat que els uneix a partir de llavors li canvia la vida per sempre; a ell i a les futures generacions, ja que gràcies a aquell gest altruista aconsegueix obrir el negoci familiar que sempre havia somiat: una merceria. Però aquesta, a part de ser motiu de felicitat i el principal escenari de la seva vida, també es convertirà en l’origen de tots els seus maldecaps. A La merceria viurem de prop els fets històrics més significatius per a la ciutat i el país, així com els daltabaixos econòmics de la petita empresa familiar. Descobrirem que tota decisió té repercussions, que els diners no ho poden tot; coneixerem l’ambició, el dubte, l’enveja, l’odi, la por... I recordarem que l’única resposta a tots els problemes és l’amor.


La meva opinió

Tan bon punt vaig tenir coneixement d’aquesta nova novel·la de Teresa Roig de seguida m’hi vaig sentir atret. Per tant, en oferir-me’n la lectura ho vaig tenir clar. No podia deixar-la passar.

A l’autora la vaig descobrir amb l’arquitecte de somnis, una trama que ens endinsava en la historia de la casa Milà.

La merceria és una novel·la colpidora i plena de moments dignes de ser recordats. Ens situa a la Barcelona de principis del segle XX, on un succés marcarà la vida dels seus protagonistes i les futures generacions. Totes elles amb la merceria com a nexe d’unió, i on anirem assistint als diferents fets històrics que marcaran la ciutat i al país.

La novel·la està narrada des de la proximitat, amb un llenguatge fresc i directe, amb mots i frases fetes de l’època i una veu que et porta a devorar (literalment) el llibre en poc temps. Àgil i amè.

El personatges tenen vida pròpia. Amb això vull dir que mels he cregut en tot moment i, per si això fos poc, he sentit com a meus en tot moment. Ja des de el principi he pogut empatitzar amb ells d’una manera que m’ha sobtat. M’agradaria destacar que tots ells, sense excepció, aporten lliçons necessàries i que fan que passis a ser confident de les seves alegries, penes, somnis, desitjos...

Si a tot això li sumem una edició de luxe per Columna (com ens tenen acostumats) en tapa dura i cuidada fins l’últim detall, no es pot demanar més.

En definitiva, crec que els elogis cap a La merceria i la seva autora Teresa Roig queden curts. La merceria és una novel·la de sentiments i emocions que arrelen al fons del cor. Un llibre amb ànima pròpia que remou el nostre interior per fer-nos riure, plorar i somiar al costat dels seus protagonistes mentre fem repàs dels fets que han marcat al país i a les persones hi han viscut. Us el recomano en veu alta.

Si vols descobrir a Teresa Roig, La merceria és la millor opció.

Ja em deixareu les vostres impressions. Però espero que la gaudiu igual que ho he fet jo.



Teresa Roig

Teresa Roig (Igualada, 1975) col·labora des de jove en publicacions i ha obtingut diversos premis literaris pels seus contes. Després de treballar en el sector audiovisual, actualment es dedica a escriure. És autora de les novel·les històriques L’herència de Horst  Alisis, 2007, Premi Setè Cel a la millor obra narrativa de l’any) i Pa amb xocolata (Alisis, 2008), on demostrava la seva habilitat per entrellaçar suspens històric amb històries humanes i properes. Amb El primer dia de les nostres vides (Proa, 2010, Premi RocBoronat) va aprofundir en el retrat de la fràgil condició humana i es va consagrar com una nova veu del panorama literari en català. El blog de Lola Pons va ser la seva primera incursió en el gènere de la comèdia. Amb L’arquitecte de somnis ens endinsa en l’apassionant història de la casa Milà.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reseña - Noel et busca - Àngel Burgas

No em ratllis - Flavia Company

Ressenya [Català] - Ullals - Salvador Macip i Sebastià Roig