Perímetre - Jair Domínguez


Títol: Perímetre
Autor: Jair Domínguez
Saga: No.
Idioma: Català
Editorial: Catedral books
Pàgines: 160
Preu: 18,95€
ISBN: 9788416528004


Sinopsi

L'Enginyer camina pel desert. Té una única determinació: trobar La Toussaint i matar-lo. Perquè La Toussaint va matar la seva família. Ha de travessar el desert i superar tot el que s'interposa entre ell i l'assassí: uns bandits que l'ataquen, uns soldats que no saben que la guerra s'ha acabat, la missió de desactivar el Perímetre, una nena que el cuida i vol que es quedi amb ella, uns jugadors d'escacs que no el deixen avançar... L'Enginyer porta al damunt els seus records, la Disciplina que li ha ensenyat el Mestre i una pistola amb set bales.
Perímetre  és un relat oníric, poètic i inquietant. És la història d'una venjança. I d'una disciplina de vida.

La meva opinió

Perímetre és una lectura molt peculiar amb un to desenfadat que ens endinsa en un escenari apocalíptic gens habitual. Fugint dels clixés a que estem acostumats, Jaír Domínguez ens presenta un escenari on no hi ha res; un desert.

El protagonista, que intentarà salvar el món del Perímetre, recorrerà (a la seva manera) el desolat paisatge una mica perdut alhora que perdrà el cap amb els sentiments que mouen tot; l’amor.

En aquest sentit serem testimonis d’una relació que pot sorprendre a més d’un cor al tractar-se d’una nena, però crec que en l’escenari que ens planteja Jair no és el més important.

En definitiva, Perímetre és una persecució al mig d’un desert i on només desitgem arribar al final. Una narració d’allò més directe i peculiar. Sense embuts.

Perímetre, de Jair Domínguez



Gràcies a Catedral.

Perímetro, de Jair Domínguez

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reseña - Noel et busca - Àngel Burgas

No em ratllis - Flavia Company

Ressenya [Català] - Ullals - Salvador Macip i Sebastià Roig