Somnis a mida - Núria Pradas


Títol: Somnis a mida
Autor: Núria Pradas
Saga: No
Idioma: Catalá
Editorial: Columna
Pàgines: 464
Preu: 18,90€
ISBN: 9788466420587Sinopsi

Barcelona, 1917. La Laia Calvet acaba d’entrar com a dependenta als magatzems Santa Eulàlia delPla de la Boqueria, on de seguida farà amistat amb la fi lla del director. La seva vida anirà paral·lela a l’evolució de l’empresa, i l’amor sorgirà enmig de col·leccions de moda femenina de creació pròpia de la botiga, plorarà el desamor mentre la seva carrera va en ascens fi ns arribar a ser l’encarregada de la botiga, viurà la incertesa i el dolor durant la Guerra Civil i descobrirà nous horitzons coincidint amb l’obertura de la mítica botiga de Passeig de Gràcia.


La meva opinió

A Somnis a mida ens trobem amb una historia que entra molt endins. Després de la mort del fundador dels magatzems Santa Eulalia, el seu fill gran, Andreu, assumeix la direcció de l’empresa, convençut que portarà els tallers a l’elit de l’alta costura.

Amb aquesta premissa, coneixem també al diferents protagonistes de la trama; Ferran, un jove que acaba de veure com el seu somni parisí s’ensorra i es veu obligat a treballar con a dissenyador a Santa Eulalia. La Laia, la filla d’una de les modistes. La Roser, amiga i confident de la Laia fins que s’adonen que estan enamorades del mateix home.
Els personatges d’aquesta novel·la son un dels plats forts. Son persones “reals”, somiadores i que no es rendeixen davant de les dificultats. Lluitant fins a la fi per aconseguir fer realitat els seus somnis, cadascú a la seva manera.

D’aquesta manera tant elegant ens endinsem en la Barcelona del segle XX. L’autora ens delitarà amb luxe, glamur i una prosa digne del millor narrador que omple de credibilitat tota l’obra. Una novel·la que també ens perfila l’ombra de la política (una situació molt ben tractada) en aquella època.

Per acabar, Somnis a mida és una novel·la que ens acosta als inicis de l’alta costura a Espanya, en una Barcelona disposada a fer-se veure. Uns personatges amb una forta càrrega emocional que no deixen de lluitar per aconseguir fer realitat els seus somnis. I una prosa encantadora que m’ha permès descobrir una autora que no deixaré de seguir des d’avui mateix.Gràcies a Columna.

Comentarios

Entradas populares de este blog

FARSCAPE en DVD

¿Queréis la novela, Otra vez tu, de Alice Kellen, totalmente gratis?

Reseña - Amor en minúscula - Francesc Miralles