martes, 7 de abril de 2015

La república pneumàtica - J. Valor Montero


Títol: La república pneumàtica
Autor: J. Valor Montero
Saga: No.
Editorial: Cruïlla (Camp a Través)
Idioma: Català
Pàgines: 448
Preu: 15,00€
ISBN: 9788466137515


Disponible en castellano por Fantascy.


Sinopsi

Com seria el món ara si a l'època dels romans s'hagués generalitzat ja l'ús de les màquines de vapor? On hauria arribat la tècnica després d'allò? En aquesta ucronia (és a dir una història alternativa que parteix de fets que haurien pogut succeir), en Marcus, un noi de províncies, ha d'anar Barcinomagna a buscar proves per alliberar el seu pare, empresonat injustament. Però el seu viatge es complicarà molt més del que mai hauria pogut sospitar, i coneixerà una antiga disciplina oriental, la vida als carrers i un complot de grans proporcions.

La meva opinió

Moltes vegades ens ha passat pel cap la frase: Què hagués passat si... I això és precisament el que ens trobem en aquesta República pneumàtica. Jaume Valor Montero, l’autor d’aquesta flamant novel·la ens explica què hagués succeït si en l’imperi Romà ja fos un habitual l’ús de les màquines de vapor, dirigibles i trens de vapor enormes.

Ens trobem amb una historia plena d’escenaris perfectament descrits i dibuixats. Carrers, edificis... Un escenari que tots els amants de l’estil Steampunk i les histories alternatives gaudiran a plena facultat.

Una historia de meravelles en una ciutat rica i amb ànima. Però no podrem oblidar  la cara fosca de tot plegat que está ben present al llarg de la novel·la deixant veure la pobresa, la xenofòbia i l’esclavitud.

La traça de Valor Montero és àgil, neta i t’atrapa fins al final amb un ritme que et manté passant pàgines sens parar.

En definitiva, La república pneumàtica és una aventura de descobriment. Una Barcelona que a molts ens agradaria haver vist. Divertida i amena amb una traça que incita a seguir llegint i conèixer més a fons uns personatges que brillen amb llum pròpia.

Si ets fan de l’estil Steampunk no ho dubtis i llegeix La república pneumàtica. Si no, prova-la, de ben segur que t’agradarà.Gracies a Cruïlla.

Reseña en castellano

Muchas veces nos ha pasado por la cabeza la frase: ¿Qué hubiera pasado si ... Y esto es precisamente lo que nos encontramos en esta República pneumática. Jaume Valor Montero, el autor de esta flamante novela nos cuenta qué hubiera sucedido si en el Imperio Romano ya fuera un habitual el uso de las máquinas de vapor, dirigibles y trenes de vapor enormes.

Nos encontramos con una historia llena de escenarios perfectamente descritos y dibujados. Calles, edificios... Un escenario que todos los amantes del estilo Steampunk y las historias alternativas disfrutarán a plena facultad.

Una historia de maravillas en una ciudad rica y con alma. Pero no podremos olvidar la cara oscura de todo, dejando ver la pobreza, la xenofobia y la esclavitud.

La traza de Valor Montero es ágil, limpia y atrapa hasta el final con un ritmo que te mantiene pasando páginas sin cesar.

En definitiva, La república neumática es una aventura de descubrimiento. Una Barcelona que a muchos nos gustaría haber visto. Una historia divertida y amena con una traza que incita a seguir leyendo y conocer más a fondo unos personajes que brillan con luz propia.

Si eres fan del estilo Steampunk no lo dudes y lee La república neumática. Si no, prueba-la, seguro que te gustará.

1 comentario:

  1. No lo veo muy de mi estilo así que esta vez lo dejo pasar.
    Besotes!!!

    ResponderEliminar

Tus comentarios son muy importantes para mi.
Gracias por participar
;)

Entrada destacada

Todo lo que no puedes ver, ya a la venta.

Muy buenas, Soñadores. Tras un periodo de inactividad en el blog me encanta poder contaros el motivo. Y no es otro que el lanzamiento de &...