Pluja d'estels - Laia Aguilar


 Títol: Pluja d’estels

Autor: Laia Aguilar

Saga: No, Premi Josep Pla 2020.

Idioma: Català

Editorial: Destino (CAT) 

Pàgines: 288

Preu: 19,50€

ISBN: 9788497102940

 





Sinopsi

 

Un grup d’amics es reuneixen cinc anys després d’un tràgic accident en una casa al Cap de Creus, un lloc idíl·lic de cara al mar, amb l’excusa de contemplar una pluja d’estels.

Durant la trobada, es diverteixen i comparteixen confidències, però també afloren gelosies, una antiga història d’amor i el sentiment constant que els produeix un fet del passat encara sense resoldre.

Cap d’ells s’imagina com acabarà la nit. Una nit que els té reservada una darrera sorpresa.

«No podia assegurar si era aquí perquè el Nis l’hi havia demanat o perquè ella mateixa s’hi havia deixat arrossegar. El cas és que havia vingut. Feia dues setmanes. Amb dues maletes i un futur incert, seguint els passos de l’home que l’havia seduïda. “Allà serem feliços, Olívia, estarem bé. Tu confia en mi”, li havia repetit el Nis a cau d’orella».

Amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura.

 

 

 

 

La meva opinió

 

 

Ens trobem al davant d’una historia breu molt ràpida de llegit.

L’autora ens submergeix en una trama que enganxa des de pa primera pàgina. De seguida volem anar a aquesta trobada d’amics en un escenari que no és desconegut (almenys per a mi); el cap de Creus.

 

De mica en mica i en cada capítol, la Laia en endinsa en un misteriós incident que va fer trontollar la relació d’aquests protagonistes en el passat i que ara els porta a un paratge inhòspit. Anem veient con cadascun d’ells, amb els sentiments a flor de pell, s’apropen a sincerar-se amb els demés i amb ells mateixos.

 

M’ha sorprès el munt de temes relacionats de que es parla en el llibre. I que et fan plantejar dilemes psicològics que no son gents fàcils.

 

Un final que no m’ha sorprès, però no per això desmereixí la lectura.

 

En resum, una novel·la que parla d’amistat, de mort i de vida. Sentiments a flor de pell i emocions que traspassen el paper i colpegen el nostre cor. Impossible de deixar de llegir fins al final.

 

Recomanable!!

 

 A la teva llibreria

o a Amazon aquí!

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reseña - Noel et busca - Àngel Burgas

No em ratllis - Flavia Company

Ressenya [Català] - Ullals - Salvador Macip i Sebastià Roig