Trauma (Les cares de Victoria Bergman, 2) - Erik Axl Sund


Títol: Trauma
Autor: Erik Axl Sund
Saga: Les cares de Victoria Bergman, 2 de 3.
Editorial: Empuries Narrativa
Idioma: Català
Pàgines: 456
Preu: 19,90€
ISBN: 9788416367115


2- Trauma


L’autor

Erik Axl Sund és el pseudònim del duo suec d’autors Jerker Eriksson (1974) i Håkan Axlander Sundquist (1965). Håkan és enginyer de so, músic i artista. Jerker ha estat el productor de la banda de Hakan d'electro punk i actualment treballa com a bibliotecari en una presó. Erik Axl Sund signa els títols Persona (2010), Trauma (2011) i Catarsi (2012). Els tres volums junts formen la trilogia de Victòria Bergman. Aquestes novel•les fosques i addictives es van convertir en un èxit immediat a Suècia, tant de crítica com de públic. La trilogia de Victòria Bergman és l'últim fenomen literari de novel•la negra sueca i una fita en la novel•la negra contemporània en general.

Sinopsi

Un home de negocis és brutalment assassinat. Jeanette Kihlberg prossegueix la seva investigació amb l’ajuda de la psicòloga Sofia Zetterlund. Però qui és, en realitat, Sofia Zetterlund? La investigació de Jeanette Kihlbergs sobre els macabres assassinats de nens a Estocolm queda temporalment aturada quan un important home de negocis apareix brutalment assassinat. Sembla que es tracta d’una venjança, però… per què? De què s’està venjant l’assassí? Sofia Zetterlund serà l’encarregada d’elaborar un perfil psicològic del botxí, mentre les víctimes es van succeint... Totes semblen tenir alguna relació amb Victòria Bergman. Mentre la investigació apunta cap a Dinamarca, les pèrdues de consciència de la Sofia són cada cop més freqüents...

La meva opinió

Tal i com era d’esperar, Trauma, segon volum de la trilogia Les cares de Victoria Bergman i després del final totalment obert de Persona (aquí la ressenya), reprenem la historia just on havíem quedat.

El llibre segueix les mateixes pautes que l’anterior volum, per tant, en faig les mateixes observacions; capítols de curta durada amb una lectura combinada en tercera persona que permet seguir les diferents línies d’acció encapçalades per dates. Aquesta vegada també viatjarem al passat per descobrir com trobar el significat al trencaclosques actual.

Noves pistes, nous girs i el gran nombre de personatges que ja coneixem de Persona ens acompanyaran a Trauma per aprofundir en la psicologia  i els misteris que s’amplifiquen exponencialment.

Si en el primer volum ens quedàvem amb un final obert que obligava a la immediata lectura de Trauma, aquesta vegada el final, amb un gir sorprenent fa necessari seguir amb Catarsi, final de la trilogia, i descobrir com acaba tot plegat.

En resum, lectura àgil amb una trama adictiva que no deixa indiferent degut als temes que tracta. Imprescindible per tot amant a la psicologia fosca de la ment humana.


Gràcies a l’Editorial Empúries per l’exemplar

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reseña - Noel et busca - Àngel Burgas

No em ratllis - Flavia Company

Ressenya [Català] - Ullals - Salvador Macip i Sebastià Roig