L'heroi perdut - Rick Riordan


Títol: L’heroi perdut
Autor: Rick Riordan
Saga: Els herois de l'Olimp, 1 de 5.
Editorial: La Galera (Kimera)
Idioma: Català
Pàgines: 512
Preu: 16,95€
ISBN: 9788424640897



Sinopsi

En Jason té un problema: no recorda de res. De cop s'ha despertat en un autobús escolar ple de nois i noies que van d'excursió. Pel que sembla, la seva nòvia es diu Piper i el seu millor amic, Leo. Però com ha arribat fins aquí, en Jason? I on és "aquí", exactament? En Jason no sap res de res, només que les coses no van bé. La Piper té un secret. El seu pare, un actor famós, fa tres dies que ha desaparegut, i ella està segura que es troba en perill perquè el veu en somnis; bé, més aviat en un malson terrible que ella no és capaç d'entendre. Com tampoc és capaç d'entendre per què de cop el seu nòvio no la reconeix! Després d'una sobtada tempesta apareixen unes criatures estranyes que s'emporten els tres amics a un lloc anomenat Campament Mestís. En Leo té una obsessió amb les eines. Quan veu que la seva habitació del campament està plena d'eines elèctriques i peces mecàniques, se sent com a casa. Però és molt estrany, tot plegat; tothom parla d'una maledicció i de la desaparició d'alguns campistes. I el més estrany és que la gent d'aquell lloc insisteix que cada un d'ells està relacionat amb un déu. Això pot tenir a veure amb l'amnèsia d'en Jason? O amb el fet que en Leo segueixi veient fantasmes?


La meva opinió

Parlar de Rick Riordan a hores d’ara seria una mica estrany. Tothom ha llegit algun dels seus libres o, fins i tot, ha devorat les sagues senceres.

En aquest inici de la saga Els herois de l’Olimp, que alhora ve a ser una continuació de Percy Jackson  Els Déus de l’Olimp, atrapa des de la primera pàgina. L’autor ens narrarà la historia en tercera persona i des de el punt de vista de cadascun dels tres personatges principals. No hi ha perill de perdre’ns. Cada capítol està encapçalat pel nom del que ens ocupa en aquell moment. Ja sabeu de sobres que aquesta narració és una de les que més m’agraden. Ens permet entrar en els pensaments i endinsar-nos en els sentiments amb més facilitat.

Els personatges són complerts, complexes i molt ben dibuixats, com en les anteriors histories de Riordan ;) Són tan especials que no em puc quedar amb un sol preferit. Cada un d’ells aporta lliçons i actuen per robar-nos, literalment, l’alè.
Decisions, superació, amistat, sacrifici... Una aventura impossible de deixar que t’obliga a seguir endavant fins al final.

I parlant del final... perfectament lligat, on tot cobra sentit i et deixa amb les ganes de seguir amb el següent de la saga: El fill de Neptú.

Per acabar, m’agradaria donar-vos un petit consell: en el cas que us cridi l’atenció, estaria molt bé que primer llegíssiu la saga de Percy Jackson i els Déus de l’Olimp. Tot i que si no ho feu tampoc passa res, sí que gaudireu de la mitologia, la fantasia i l’aventura amb un exponent més elevat.

Gràcies a La Galera per l’exemplar.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reseña - Noel et busca - Àngel Burgas

No em ratllis - Flavia Company

Ressenya [Català] - Ullals - Salvador Macip i Sebastià Roig