Vents més salvatges - Bel Olid


Títol: Vents més salvatges
Autor: Bel Olid
Saga: No.
Idioma: Català
Editorial: Editorial Empúries
Pàgines: 144
Preu: 16,50€
ISBN: 9788416367504



Sinopsi

L’escriptora Marta Rojals dóna la clau per acostar-se a l’univers de Bel Olid: “La Bel et pot explicar-la cosa més terrible de la manera més bella”. Aquest és el tret més significatiu de la seva literatura. Buscar la bellesa sense renunciar a la veritat, o a l’inrevés: buscar la veritat sense renunciar a la bellesa. Elegant i sintètica, la narrativa d’Olid no defuig mai el conflicte, ni personal ni social. Els temes de Vents més salvatges tenen a veure amb la feminitat, amb la parella, amb l’abús de poder, la violència institucionalitzada, la vida als marges de la societat, el dret a la diferència i també amb aquells petits gestos solidaris de persones anònimes que contribueixen a canviar el món, que canvien el món i el fan més habitable.

La meva opinió

Vents més salvatges ha estat per a mi tot un descobriment. Per una banda m’he topat amb una escriptora que no coneixia i de ben  segur seguiré a partir d’ara. I de l’altra, una prosa amb ànima pròpia.

Aquest llibre en son molts. Ja que ens trobem amb un munt de relats independents que es poden gaudir de mica en mica (jo no ho he fet); entre parades de metro, bus, etc...
M’agradaria avisar-vos que cadascun d’aquests contes que formen Vents més salvatges tenen una força que t’envolta, atrapa i és del tot impossible que et deixi indiferent. I es que des de la prosa delicada, harmoniosa i directe de la Bel Olid se´ns fan viure moments colpidors que et mantenen amb el cor encongit. Temes durs i delicats a l’hora de tractar-los i que poden incomodar a més d’un cor sensible.
La majoria d’ells estan narrats des de la innocència. I per descomptat que alguna llàgrima se us escaparà. Alhora sereu testimonis de fets generosos que demostra que en aquest món també hi ha bones persones.

Per posar-li una pega (tot i que no l’és) podem dir que es tracta d’un llibre molt petit (120 pàgines), i passen volant.

En definitiva, Vents més salvatges és com viure una forta tempesta emocional des de la seguretat d’un búnquer. Si creus que en sortiràs il·lès, t’equivoques. Bel Olid és una excel·lent narradora amb un estil únic.

Bel Olid (Mataró, 1977)
Tradueix, fa classes i escriu novel·la, assaig, teatre, poesia, contes, blocs i textos de tota mena. Ha publicat l'assaig Heroïnes postmodernes: models literaris contra l'universal masculí (premi Rovelló 2010), el conte Crida ben fort, Estela (premi Qwerty al millor llibre infantil 2009), la novel·la Una terra solitària (premi Documenta 2010) i ara el llibre de contes La mala reputació. També col·labora en diferents mitjans.


Gracies a Chordà Comunicació

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reseña - Noel et busca - Àngel Burgas

No em ratllis - Flavia Company

Ressenya [Català] - Ullals - Salvador Macip i Sebastià Roig