L'assassí que va somiar amb un lloc al cel - Jonas Jonasson


Títol: L’assassí que va somiar amb un lloc al cel
Autor: Jonas Jonasson
Saga: No.
Idioma: Català
Editorial: Catedral
Pàgines: 384
Preu: 19,95€
ISBN: 9788416528103



Sinopsi

A L'assassí que somiava amb un lloc al cel, coincideixen les trajectòries de tres personatges: un assassí amb remordiments, una pastora protestant que ha perdut la fe, i un recepcionista amb ganes de deixar enrere una vida gris i miserable. Formen una estranya societat en què la religiosa i el recepcionista porten el negoci i l'assassí només ha de complir els encàrrecs. Tot va bé fins que l'assassí vol abandonar la seva activitat, sobretot des que descobreix la paraula de Déu. Però els altres dos no estan disposats a renunciar al negoci.

La meva opinió

Si hi ha un llibre del que m’heu sentit a parlar aquest Sant Jordi’16, sens dubte ha estat aquest. I es que L’assassí que va somiar amb un lloc al cel, de l’autor supervendes Jonas Jonasson, autor dels títols L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra, o L’analfabeta que va salvar un país, (llibres que encara no m’he llegit), ha aconseguit atrapar-me i fer del descobriment de l’assassí una experiència única.

La trama del llibre comença situant-nos a la vida gens especial d’en Per Persson, recepcionista d’un miserable hotel de Suècia. Un personatge enfadat amb els seus avantpassats que es veurà immers en una aventura plena de sotracs, morts, lladres...
La Johanna, una sacerdot amb problemes de fe, posarà de cap per vall la trista existència d’en Per, al que ben aviat s’unirà Anders l’Assassí, com és conegut en els ambient delictius.

Es tracta d’uns personatges que et fan partir de riure amb les situacions a les que es van enfrontant i ens sorprenen amb cada decisió i el rumb que prenen les seves vides. M’ha agradat trobar-me una definició molt bàsica dels personatges. Això m’ha fet imaginar-los a la meva manera, que suposo serà diferent a la que podreu tenir-ne vosaltres. Tit i així, tenen una evolució al llarg de la novel·la que es fa evident al final del llibre.

La lectura és molt àgil i pràcticament arribes a devorar les gairebé 400 pàgines sense adonar-te que s’acaba. Prepareu-vos però, per sentir contradiccions i canvis d’aquells que ens deixen enamorats de qui no ho pensàvem o enfadats d’aquells que no volíem.

En resum, L’assassí que va somiar amb un lloc al cel, és una lectura àgil que ens fa viure una trama delirant i esbojarrada, amb un somriure constant als llavis. Només puc recomanar-vos que correu a la llibreria i us feu amb un exemplar, el gaudireu. Sens dubte! I que Déu Totpoderós us beneeixi. Hosanna!

Gràcies a Catedral.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reseña - Noel et busca - Àngel Burgas

No em ratllis - Flavia Company

Ressenya [Català] - Ullals - Salvador Macip i Sebastià Roig