Etheria - Coia Valls


Títol: Etheria
Autor: Coia Valls
Saga: No.
Idioma: Català
Editorial: Ediciones B (NB Històrica)
Pàgines: 408
Preu: 20,00€
ISBN: 9788466658102


Disponible en castellano


Sinopsi

De Calavario a Roma, l’extraordinària odissea d’una intrèpida viatgera del segle IV
El darrer terç del segle iv és un període de canvis profunds. Els valors s’inverteixen i els perseguits es converteixen en perseguidors. El Senat romà està dividit i la permanència de l’estàtua de la Victòria és el símbol de l’enfrontament entre pagans i cristians.
En aquest escenari de fi d’una civilització, l’Etheria, una dona noble de la Gallaecia emparentada amb l’emperador Teodosi, emprèn un viatge a Terra Santa perseguint el seu somni. Durant el seu pas per Lucus Augusta, Caesaraugusta, Tarraco, Barcino, Gerunda, Roma i altres ciutats, escriurà un diari per transmetre aquesta experiència a les seves deixebles.
Sovint, però, les coses no són com les havíem previst. L’aparició d’Irene d’Aveleda, una patrícia que, sota l’aparença de lluitar per una causa noble, cerca venjança, obligarà la pelegrina a prendre decisions insospitades i enfrontar-se a les seves pròpies contradiccions.
Dues dones capgiren els seus destins en aquest calidoscopi d’un temps en crisi. Un cant a la tolerància i l’amistat, a la capacitat de convertir el viatge en una experiència de vida. Perquè res no està escrit a les estrelles.

La meva opinió

Tenia molt clar que la nova novel·la de la meva estimadíssima Coia Valls no em defraudaria. Etheria ha estat una lectura que m’ha fet descobrir un personatge que va existir en la vida real i del qual no en sabia res.

Ens trobem en l’últim terç del segle IV enmig d’una profunda escletxa entre cristians i pagans. Etheria, una dona cristiana decideix emprendre un viatge de peregrinació des de Gallaecia (Galicia) fins a Terra Santa per veure el lloc on va néixer i patir el calvari Jesús. Junt a ella viatja Irene, una jove misteriosa que sota la seva innocent aparença amaga la set de venjança. Tot i la dificultat de la travessia, les dues protagonistes s’hauran d’encarar a elles mateixes.

Per a qui coneix la ploma de Coia Valls no caldrà que us en digui res. Per als demés, només un aclariré que es tracta d’una escriptura dolça, pràcticament poètica, que ens porta d’una manera directa i subtil allà on vol. Atrapa, captiva i no t’adones que hi estàs enganxat fins que ja no en tens més.

M’ha agradat molt descobrir aquesta època històrica on la lluita de les religions m’ha fet pensar que no és tan diferent a avui en dia, on segueixen caient en els mateixos errors una vegada i una altra.

Els escenaris estan perfectament descrits i dibuixats. Coia ens ofereix tots els detalls per tal que en quedem enamorats. Al igual que els personatges, ben carregats d’ànima i emoció per sortir d’entre les pàgines i robar-nos el cor. Etheria i Irene en són les protagonistes principals, dues dones que lluitaran per allò que creuen, amb creences marcades i on la fe hi te un paper principal. Personatges masculins no en falten i alguns tenen una importància marcada, sobre tot en Bappo, un soldat que acompanya Irene en l’aventura.

L’evolució de les protagonistes està molt marcada al llarg de la novel·la, i podrem veure com comencen el viatge amb les creences arrelades i que semblen oposades, fins a adonar-se que arribar a l’enteniment, potser no és tan lluny.

En definitiva, Etheria és una novel·la que ens parla de la lluita per les creences, de l’enteniment amb un mateix i d’allò que som capaços de fer per un propòsit. Una meravellosa aventura en una època plena de canvis, i el descobriment d’una protagonista real que es va atrevir a trencar barreres. I tot sense deixar de banda la ploma de Coia Valls, una delicada i apassionada autora que farà gaudir al més exigent dels lectors. Gràcies Coia!!


Gràcies a Ediciones B.

Comentarios

  1. Me alegra ver que te ha gustado, que este libro lo tengo fichadito.
    Besotes!!!

    ResponderEliminar
  2. Estoy ahora mismo con ella. A ver qué me parece. Pinta muy bien.
    Besos

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Tus comentarios son muy importantes para mi.
Gracias por participar
;)

Entradas populares de este blog

Reseña - Noel et busca - Àngel Burgas

No em ratllis - Flavia Company

Ressenya [Català] - Ullals - Salvador Macip i Sebastià Roig