L'Objectiu del Crim - X.R. Trigo



Títol: L'objectiu del crim
Autor: X:R: Trigo
Editorial: Ediciones B
Pàgines: 355
Preu: 18€
ISBN: 9788466658188

Sinopsi

«Hi ha dies que celebro haver acceptar la proposta, i fins i tot em diverteixo amb les interpretacions que fa de la meva vida. D'altres, però, em dol haver-li donat permís per endinsar-se als horrors que durant tant de temps he volgut guardar per mi sola.» Erika Ernemann
Amb dotze anys, tot just acabada la Segona Guerra Mundial, l'Erika Ernemann, aprenent a la fàbrica de càmeres Contax a Alemanya, és segrestada, juntament amb la seva mare i dues-centes persones més, per l'exèrcit rus. Els russos han entès que tan sols amb els tècnics i operaris alemanys podran posar en marxa la fabricació d'una rèplica de les Contax, les Kiev.
Molts anys després, el 1961, mentre el món s'estremeix amb les primeres notícies de la construcció del mur de Berlín, l'Erika viatja a Barcelona com a membre de la policia alemanya, per ajudar en la investigació d'un cas d'assassinat de dues compatriotes seves. Aquests crims recorden massa els mètodes dels seus segrestadors, els moments terribles que va viure en la seva adolescència. Amb l’ajuda del comissari Casajoana intentarà esbrinar com és que tot ha tornat a començar. La complexitat del que s'amaga al darrere de les joves assassinades supera la imaginació més fèrtil i a l'Erika li resulta molt difícil explicar-se sense fer una profunda immersió en el seu passat, sense reviure uns fets que sempre ha volgut oblidar.
Una inspiradora novel·la policial basada en la història de la fotògrafa Erika Ernemann i ambientada en el món de les càmeres clàssiques, quan la tecnologia es mesurava encara per la precisió mecànica, i la bellesa de les imatges fotogràfiques era el resultat de processos químics que semblaven abocats a la desaparició.

La meva opinió
Llegir al Xulio per a mi ha estat des de el seu descobriment una experiència que esdevé un plaer en tota regla. Cadascuna de les seves obres te aquell punt de valor afegit que m´ha marcat d’alguna manera en especial i que puc retenir en la memòria com a un bon record, una bona lectura.
L’Objectiu del crim, em va cridar poderosament l’atenció des del seu llançament, però no ha estat fins ara que m’he pogut endinsar en aquesta apassionant novel·la.
Us puc ben assegurar que en les primeres pàgines ja queda ben patent l’expert domini de la paraula d’aquest autor (per mi un referent) i atrapa la nostra ment en una historia apassionada, compacta i plena d’allò que la converteix en perfecta. I és L’Objectiu del Crim esdevé en una doble línia argumental que avança en paral·lel per fer-nos gaudir i estremir en una historia basada en fets reals al més pur estil dels grans del gènere detectivesc policíac. I no m’ha costat gens imaginar cada escena d’aquesta implacable novel·la a la pantalla gran.
La cruesa de la historia, dels fets reals de la mateixa i poder viure un moment històric tan important fan d’aquesta novel·la un referent documentat molt acurat (com ja ens te acostumats el Xulio).
Per altra banda, el Xulio fa un exercici de fusió de dos grans arts que alhora son dues passions ben conegudes de l’autor; la literatura i la fotografia.
Per si tot això no us ha convençut per obrir la porta a aquesta lectura us puc dir que es tracta d’un projecte de l’autor i de la seva protagonista (la de veritat) per donar a conèixer el patiment de tota una vida i de l’horror d’una història que molts voldrien oblidar.
Per acabar, vull fer una menció a la perfecta construcció dels personatges que ens fan sentir, plorar i horroritzar de cada escena de L’objectiu del Crim com si els visquéssim nosaltres. Enhorabona Xulio!


Comentarios

Entradas populares de este blog

Reseña - Noel et busca - Àngel Burgas

No em ratllis - Flavia Company

Ressenya [Català] - Ullals - Salvador Macip i Sebastià Roig