La mort blanca - Ragnar Jonasson - Islàndia negra, 2


 Títol: La mort blanca

Autor: Ragnar Jonasson

Saga: Si. Islàndia negra, 2 de 5

Idioma: Català

Editorial: Columna 

Pàgines: 368

Preu: 19,00€

ISBN: 9788466426800

 



La meva opinió

 

Ens trobem al davant de la segona entrega d’una saga formada per cinc volums que han aconseguit un èxit majúscul a Islàndia. En aquest llibre tornem al mateix poble que vam conèixer en L’ombra de la por, i de la mà de Ari Thor, el nostre protagonista.

 

La trama gira de nou en la investigació d’un crim. En aquest cas un turista solitari fa la troballa per casualitat. Anirem doncs descobrint les histories que hi ha al darrera de la víctima i els seus familiars, i les investigacions dels periodista i de la policia, que aniran avançant en paral·lel i desgranant la vida dels protagonistes.

 

Així doncs, viurem els episodis de la vida de quatre personatges que guarden alguna relació amb el crim. Un plantejament que m’ha agradat molt i fa molt amena la lectura. Un relat que s’intensifica a mida que devorem les pàgines, amb un to més dramàtic i dur.

 

Ambicions, abusos, fracassos y gelosies son tractades amb tota claredat.

 

En definitiva, una novella negra que et farà viure la vida dels protagonistes en una poble recòndit i que no m’agradaria visitar. L’única pega, el final. Potser una mica massa precipitat.

 

 

Sinopsi 

 

En una preciosa nit d’estiu, a la riba d’un tranquil fiord del nord d’Islàndia un home és assassinat brutalment a cops. A mesura que la llum de les 24 hores de l’estiu àrtic es transforma en foscor a causa de la cendra que arriba d’un volcà que ha entrat en erupció, una jove reportera abandona Reykjavík per investigar pel seu compte, sense ser conscient que la vida d’una persona innocent penja d’un fil. Ari Tór i els seus col·legues de la petita força policial de Siglufjördur lluiten en un cas cada cop més desconcertant, mentre que els seus problemes personals els porten al límit. Quins secrets tenia l’home assassinat, i què amaga la jove periodista? A mesura que els horrors  silenciats del passat els amenacen a tots i la foscor és cada cop més intensa, s’inicia una carrera contra rellotge per trobar l’assassí abans que
ningú més mori.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reseña - Noel et busca - Àngel Burgas

No em ratllis - Flavia Company

Ressenya [Català] - Ullals - Salvador Macip i Sebastià Roig