L'ombra de la por - Ragnar Jonasson - Islàndia negra,1


 Títol: L’ombra de la por

Autor: Ragnar Jonasson

Saga: Si. Islàndia negra,1 

Idioma: Català

Editorial: Columna 

Pàgines: 368

Preu: 19,00€

 

 

La meva opinió

 

Us haig de reconèixer que no coneixia ni havia sentit parlar d’aquest autor. No sóc el que es diu un fan de la novel·la nòrdica negra. I ha estat tot un descobriment. 

La trama i ambientació estan molt ben aconseguits i no acaben de cansar (un detall que sí passa en altres autors). El poble on passa l’acció no m’ha agradat. És un lloc que no gaudiria gens a l’hora de visitar. Bàsicament pel fred, poble pesquer, i només accessible per un túnel.

 

Partim de la premissa que en el poble no passa mai res i el nostre protagonista és enviat allà tan bon punt surt de l’acadèmia de policia. En aquest lloc “ideal” on ni hi passa res, troben un cos sense vida amb indicis d’haver estat assassinat. Així comença la investigació que canviarà al jove policia per sempre.

No ha estat un dels millors llibre negres que he llegit, però sí que l’he devorat. Dos dies han estat suficients.

 

El recomano a qui vulgui una novel·la negra sense complicacions i un autor que penso arriba amb molta força i disposat a conquistar-nos. A mi, de fet, ho ha aconseguit.

 

Sinopsi 

 

Siglufjördur és un petit poble de pescadors del nord d’Islàndia on neva contínuament, tothom es coneix i no hi passa mai res. Ari Thór, que acaba de llicenciar-se a l’escola de policia de Reykjavík, té l’oportunitat d’entrar a treballar a la comissaria de policia del poble. Deixarà a la ciutat una nòvia i una vida, per començar-ne una altra de nova on, a l’hivern, queda del tot aïllat i cobert de neu. Amb una ambientació impecable, que insereix el lector a l’hivern més blanc i profund que pugui imaginar, el jove ha d’enfrontar-se al seu primer cas quan troben enmig de la neu i sobre un toll de sang d’un vermell intens, una noia amb signes d’haver estat assassinada.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reseña - Noel et busca - Àngel Burgas

No em ratllis - Flavia Company

Ressenya [Català] - Ullals - Salvador Macip i Sebastià Roig