Crims duplicats (Sèrie Bergman, 2) - Hjorth i Rosenfeldt


Títol: Crims duplicats
Saga: Bergman, 2.
Autor: Hjorth i Rosenfeldt
Editorial: Columna Edicions
Pàgines: 656
Preu: 19,90 Euros
ISBN: 9788466421409





SINOPSI

Enmig d’una onada de calor a Estocolm, troben una dona brutalment assassinada. És la tercera víctima en menys d’un mes. Tots els cossos porten la firma d’Edward Hinde, un assassí en sèrie cruel, manipulador i molt intel·ligent que, gràcies al psicòleg criminal Sebastian Bergman, fa anys que està tancat en una presó de màxima seguretat… 

L’equip de Torkel Höglund es troba en un carreró sense sortida i sota una gran pressió: l’homicida actua cada vegada més ràpid i els agents saben que hi haurà un altre crim aviat. Quan en Bergman s’assabenta del cas, decideix utilitzar tots els seus estratagemes i argúcies per fi car cullerada a la investigació. I descobrirà una clau que relaciona els assassinats d’una manera que no s’hauria pogut imaginar mai. 

No hi ha ningú sa i estalvi a Estocolm, ni tan sols ell mateix. 





LA MEVA OPINIÓ

Crims duplicats és la segona entrega de la Sèrie Bergman, que va començar amb Secrets Imperfectes, una novel·la que em va agradar molt per presentar un protagonista ben peculiar i un estil narratiu molt cinematogràfic. En aquest volum se’ns presenta un nou cas per a l’inspector que es tanca de manera autoconclusiva. Tot i que es pot llegir individualment, us recomano fer-ho per ordre i així poder veure l’evolució dels personatges i el seu passat.

La trama gira entorn l’Edward Hinde, un assassí en sèrie que va acabar amb la vida de varies dones seguint el mateix modus operandi. Ara, quinze anys després, tres dones ha estat assassinades copiant fidelment els detalls d’en Hinde. Per tant, davant les evidencies, l’equip d’en Torkel creu que s’enfronten amb un imitador que pretén atemorir la ciutat d’Estocolm.

Sota aquest pretext entrarem de ple en la complicada psicologia del Sebastian Bergman, que perdrà els estreps davant l’evidencia que el seu món és massa fràgil.
La divisió de la novel·la està perfectament teixida per capítols curts (sense numenrar) que ens faran avançar sense adonar-nos fins al final i que , gràcies al narrador omniscient, sabrem qui és l’assassí i com va actuant inclús avans que els investigadors. Escrit de forma senzilla amb fluïdesa i un munt de diàlegs.

Ens trobem amb una historia molt ben escrita que, igual que l’anterior, ens permet visualitzar i gaudir de l’estil “sèrie de televisió” amb el cor i els nervis accelerats en tot moment. Alhora, entrem en la complexitat de la ment humana, accedint als racons més obscurs i tenebrosos.

En definitiva, Crims duplicats és un thriller psicològic amb girs increïblement ben tramats. Un personatge únic en una trama fascinant, addictiva i amb un alt nivell de tensió. I un final... molt emotiu que ens deixa amb ganes de llegir el tercer volum de la sèrie.
Us el recomano sense cap mena de dubte. El gaudireu!!


Pàgina a Casa del Libro


Comentarios

Entradas populares de este blog

Reseña - Noel et busca - Àngel Burgas

No em ratllis - Flavia Company

Ressenya [Català] - Ullals - Salvador Macip i Sebastià Roig