El bosc dels quatre vents - María oruña

 


Títol: El bosc dels quatre vents

Autor: María Oruña

Saga: No.

Idioma: Català

Editorial: Columna CAT 

Pàgines: 448

Preu: 20,90€

ISBN: 9788466426596

 





Sinopsi

 

A principis del s. XIX, el doctor Vallejo viatja de Valladolid a Galícia amb la Marina, la seva filla, per servir com a metge en un poderós monestir d’Ourense. Allà descobriran un món i uns costums molt particulars i viuran la caiguda de l’Església i el final definitiu de l’Antic Règim. La Marina, interessada en la medicina i en la botànica però sense permís per estudiar, lluitarà contra les convencions socials que la seva època li imposa sobre el saber, l’amor i la llibertat, i s’embrancarà en una aventura que, sense pretendre-ho, guardarà un secret de més de mil anys.

A l’actualitat, en Jon Bécquer, un peculiar antropòleg que treballa localitzant peces històriques perdudes, investiga una llegenda. Només començar les seves indagacions, a l’hort de l’antic monestir apareix el cadàver d’un home vestit amb un hàbit benedictí típic del s. XIX. Aquest fet farà que en Bécquer, juntament amb el sergent Xocas, s’interni en els boscos de Galícia buscant respostes i descendint pels sorprenents esglaons del temps.

Una novel·la commovedora sobre una dona que s’enfronta a les convencions del seu temps i aconsegueix transcendir fins als nostres dies.

 

 

 

 

La meva opinió

 

 

Llegir a María Oruña és un encert que no defraudarà a ningú.

 

Al bloc ja la coneixem de la trilogia ambientada a Cantabria (tot i que no l’hem llegit completa), però en aquesta ocasió anirem fins a Galicia, a la coneguda Riviera Sacra, al parador de Santo Estevo.

 

El llibre ens fa seguir la historia de dos protagonistes diferents. En la primer tenim a Jon Bécquer, una espècie d’Indiana Jones, amb el seu soci Pascual es dediquen a localitzar peces històriques perdudes. En aquesta aventura viatgen al parador de Estevo per desconnectar de la feina i es troba amb la llegenda dels nou anells que tenien el poder de la curació. I amb tot, apareix el cadàver d’un home vestit de monjo, l’home que els havia parlat de la llegenda.

 

La segona historia és per la Marina, una jove filla d’un metge que es trasllada per motius de feina al monestir de Santo Estevo. La Marina és una noia inquieta que sent atracció per la botànica i la medicina.

 

La narració és molt àgil i t’endinses en la historia sense sentir en cap moment que decaigui l’interès. El personatges estan molt ben treballats i el meu preferit ha esta la Marina, és molt especial.

 

Els capítols estan estructurats entre l’actualitat (en present) i d’altres que ens expliquen la historia de la Marina (en tercera persona) durant el segle XIX.

 

M’agradaria destacar el gran treball per part de l’autora en tota la documentació. En concordança, el resultat és excepcional. Un molt bona historia amb barreja d’elements que atrauran a diferents tipus de lectors.

 

Llegir a María Oruña, és un encert.

 

No el deixeu passar. Llegiu-lo!!

 

 

Compra’l aquí!

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reseña - Noel et busca - Àngel Burgas

No em ratllis - Flavia Company

Ressenya [Català] - Ullals - Salvador Macip i Sebastià Roig