Ressenya - Els enamorats - Alfred Hayes


Títol: Els enamorats
Autor: Alfred Hayes
Saga: No.
Editorial: Edicions 62 (El Balancí)
Idioma: Català
Pàgines: 144
Preu: 16,00€
ISBN: 9788429773248


Sinopsi

Nova York anys 50. Un home explica la història d'una dona que es va trobar en un bar. Una dona bonica, casada i divorciada molt jove, que havia enviat el seu fill a Filadelfia per tal que  els avis el criessin. Aviat l'home i la dona van començar a sortir, van intimar, però pel que a ell feia, aquella relació no significava gaire cosa. Ell era un home molt ocupat. Un bon dia, però, mentre balla, ella coneix un home de negocis molt ric, tot i que no gaire agraciat. Ell li ofereix a ella uns diners, molts diners, a canvi de que dormi amb ell. I, de sobte, ara el narrador se n'adona que potser ell està més enamorat d'ella que ella ho està d'ell, tot i que necessitarà una estona per adonar-se'n del molt confús i perdut que està. Amb una prosa precisa i brillant, Enamorats es una excel·lent recreació dels vaivens a que ens sotmet el cor. La crònica íntima i intensa del que suposa una ruptura amorosa, el retrat d'un home perdut en el laberint de l'amor.  

La meva opinió

Aquesta és una història d’amor i desamor narrada en primera persona amb una ploma exquisida i ambientada a Nova York, anys 50. Fet que et fa sentir, viure i veure cada escena amb plenitud de detall. Sobretot els comentaris a mode de pensaments del narrador. Un accés màgic a la ment.

La idea de la història de la novel·la no m’ha semblat original. De seguida vaig recordar aquella pel·lícula anomenada Una proposició indecent que segur recordeu per la interpretació de Demi Moore i Robert Redford. De totes maneres, aquest fet no li resta gens d’interès ni importància al que vindran en les pàgines següents. Podríem dir que és... una coincidència casual? I si tenim en compte que l’obra, que ara publica Edicions 62 (segell Balancí) es va escriure el 1953... res a dir.

Les descripcions, portades al límit de la riquesa lèxica, ens fan gaudir cada instant amb els seus personatges.

Els enamorats és una novel·la que tracta l’amor i la fi d’una relació d’amor (o era el desamor i el principi de l’amor?). Se’ns mostrant també el desencís, la duresa i una canvis emocionals que augmenten i t’arrosseguen fins al final del text en un obrir i tancar d’ulls.

Un novel·la curta però extremadament intensa i plena de moments de la vida mateixa.


Gràcies a Edicions 62.

Reseña en Castellano

Mi opinión

Esta es una historia de amor y desamor narrada en primera persona con una pluma exquisita y ambientada en Nueva York, años 50. Lo que te hace sentir, vivir y ver cada escena con plenitud de detalle. Sobre todo los comentarios a modo de pensamientos del narrador. Un acceso mágico a la mente.

La idea de la historia de la novela no me ha parecido original. Enseguida recordé aquella película llamada Una proposición indecente que seguro recordáis por la interpretación de Demi Moore y Robert Redford. De todos modos, este hecho no le resta nada de interés ni importancia a lo que vendrán en las páginas siguientes. Podríamos decir que es... ¿una coincidencia casual? Y si tenemos en cuenta que la obra, que ahora publica Edicions 62 (sello Balancí) se escribió en 1953 ... nada que decir.

Las descripciones, llevadas al límite de la riqueza léxica, nos hacen disfrutar cada instante con sus personajes.

Los enamorados es una novela que trata el amor y el fin de una relación de amor (¿o era el desamor y el principio del amor?). Se nos muestra también el desencanto, la dureza y una cambios emocionales que aumentan y te arrastran hasta el final del texto en un abrir y cerrar de ojos.

Un novela corta pero extremadamente intensa y llena de momentos de la vida misma.

Gracias a Ediciones 62.

Comentarios

Publicar un comentario

Tus comentarios son muy importantes para mi.
Gracias por participar
;)

Entradas populares de este blog

Reseña - Noel et busca - Àngel Burgas

No em ratllis - Flavia Company

Ressenya [Català] - Ullals - Salvador Macip i Sebastià Roig