lunes, 9 de febrero de 2015

El do - Mai Jia


Títol: El do
Autor: Mai Jia
Saga: No.
Editorial: Edicions 62
Idioma: Català
Pàgines: 416
Preu: 20,00€
ISBN: 9788429773101


Sinopsi

«Si hi penses, un geni matemàtic, un home que des de petit ha tingut contacte amb la interpretació dels somnis, que ha estudiat tant el pensament xinès com l’occidental, que s’ha dedicat a explorar les complexitats de la ment humana... bé, un home així ha nascut per ser criptògraf.» El do El jove xinès Rong Jinzhen és un geni de les matemàtiques que en poc temps ha passat de viure reclòs a l’antiga casa familiar sota la tutela d’un vell mestre a convertir-se en un dels desxifradors de missatges en clau més importants del món. Un jove amb una personalitat inestable, gens convencional: solitari, cerebral, introvertit…, però sens dubte un geni. Provinent d’una antiga i il·lustre família xinesa, que compta amb una llarga estirp d’acadèmics famosos, el jove Rong finalment és enviat a la Universitat N, on destaca pel seu talent. Aviat és reclutat per la Unitat 701, una agència d’intel·ligència dels serveis secrets xinesos, que s’oculta en unes instal·lacions militars a la muntanya. En aquest nou espai aïllat i a l’ombra, paral·lel a l’oficial, Jinzhen assumeix el repte de desxifrar un codi classificat que l’aboca a posar a prova tots els seus coneixements i a exposar el seu món interior fins a límits mai provats. El do és un thriller literari diferent que ha merescut els premis més importants de la Xina i que, com diu Mai Jia, no pretén res més que «parlar de la gent».

La meva opinió

La curiositat que sentia per llegir aquest llibre ens remunta a l’estiu de l’any passat. Des de llavors em va seguir voltant pel cap fins que, a la fi, li he pogut fer un lloc.

El que més m’ha atrapat del llibre ha estat Jinzhen, el seu protagonista. Un personatge tan  ben descrit i on els detalls de la seva vida són tan precisos que en acabar tens la sensació d’haver-lo conegut de veritat, d’haver patit, alegrat i viscut amb ell.

La narració del llibre és un altre tret diferencial. Mai Jia juga amb el lector sense manies ni miraments. En un principi, els salts en el temps feien que em sentis una mica incòmode amb la lectura, però de seguida et sorprèn el meravellós domini de la paraula i l’estructura laberíntica que suposen un desafiament per al lector. Al final, t’adones que tot, absolutament tot, està teixit amb una precisió exquisida.

El ritme de la lectura es molt àgil i no decau en cap moment. Sorprenent a cada passa amb la necessitat irrefrenable de seguir endavant fins arribar a un final del tot inesperat i original.

El do, és un llibre fora del comú, un toc atrevit que ens endinsa en una cultura, un mode de fer, i un tarannà del tot nou. Una novel·la que no et deixa amb mitges opinions. O t’agrada o no. No hi ha entremig. A mi m’ha agradat.Gràcies a Edicions 62.


Mi reseña en Castellano

La curiosidad que sentía por leer este libro nos remonta al verano del año pasado. Desde entonces me siguió llamando por la cabeza hasta que, al fin, le he podido hacer un sitio.

Lo que más me ha atrapado del libro ha sido Jinzhen, su protagonista. Un personaje tan bien descrito y donde los detalles de su vida son tan precisos que al terminar tienes la sensación de haberlo conocido de verdad, de haber sufrido, alborozado y vivido con él.

La narración del libro es otro rasgo diferencial. Mai Jia juega con el lector sin manías ni miramientos. En un principio, los saltos en el tiempo hacían que me sintiera un poco incómodo con la lectura, pero enseguida te sorprende el maravilloso dominio de la palabra y la estructura laberíntica que suponen un desafío para el lector. Al final, te das cuenta que todo, absolutamente todo, está tejido con una precisión exquisita.

El ritmo de la lectura es muy ágil y no decae en ningún momento. Sorprendente a cada paso con la necesidad irrefrenable de seguir adelante hasta llegar a un final del todo inesperado y original.


El don, es un libro fuera de lo común, un toque atrevido que nos adentra en una cultura, un modo de hacer, y un talante completamente nuevo. Una novela que no te deja con medias opiniones. O te gusta o no. No hay punto medio. A mí me ha gustado.

2 comentarios:

  1. Este libro me llama muchísimo. A ver cuándo me pongo con él. Me alegra que lo hayas disfrutado.
    Besotes!!!

    ResponderEliminar
  2. L'estic llegint i sí, a mi també m'està sorprenent gratament.

    ResponderEliminar

Tus comentarios son muy importantes para mi.
Gracias por participar
;)

Entrada destacada

Todo lo que no puedes ver, ya a la venta.

Muy buenas, Soñadores. Tras un periodo de inactividad en el blog me encanta poder contaros el motivo. Y no es otro que el lanzamiento de &...