El batec del temps - Cari Ariño


Títol: El batec del temps
Autor: Cari Ariño
Saga: No.
Editorial: Edicions B
Idioma: Català
Pàgines: 456
Preu: 19,00€
ISBN: 9788466655910


Sinopsi

La fascinant història d’una nissaga de dones des del 1920 fins al 1995. El batec del temps es un addictiu relat sobre la lluita de tres heroïnes –àvia, filla y néta– que sobreviuen als prejudicis i els sotracs de la seva època. A través de les seves pàgines, coneixerem de primera mà els petits i grans canvis del segle xx, des de la dictadura de Primo de Rivera fins a les portes del mil·lenni actual, que incideixen en el cor i la vida dels seus entranyables i emotius personatges. Cari Ariño va néixer el 1958 a Maella, un poble aragonès fronterer amb Catalunya i banyat pel riu Matarranya. Abans d’estudiar Literatura Comparada, es va formar llegint clàssics moderns francesos com Balzac i Flaubert. Actualment compagina la seva feina de funcionària a l’Ajuntament de Barcelona amb la literatura. En El batec del temps, s’erigeix com una nova veu que desborda talent i qualitat literària en el panorama de les lletres actual.

La meva opinió

Aquesta és una novel·la que ja esperava des de fa un any, més o menys. Vaig sentir a parlar de la Cari i de la preparació d’aquesta novel·la i tenia clar que la llegiria. El que no podia imaginar era que la seva lectura superaria totes les expectatives que m’havia creat.

La novel·la es belluga a través d’una colla d’anys i s’endinsa en la vida de tres dones que ens faran sentir a flor de pell. Des de la primer pàgina vaig quedar encisat per la traça neta, clara i pràcticament poètica de la Cari Ariño. Em va sorprendre la seva ploma gràcil que t’atrapa sense que puguis deixar la lectura fins al final. És una novel·la que es llegeix extremament ràpid i et veus incapaç de deixar de bategar junt a les seves protagonistes.

Els personatges de la novel·la són persones. Tenen el poder de fer-se sentir reals, amb cor, i amb unes veus que m’he cregut en tot moment a traves dels seus capítols curts i addictius.

El batec del temps és una novel·la costumista amb la que et bellugues entre un munt de sentiments i emocions d’allò més diferents. Tan aviat pots riure com perdre alguna llàgrima. Veus la vida, la lluita constant a la que s’afrontaven les dones, veritables heroïnes de tota la historia. La seva força i coratge per afrontar una societat marcada per una societat dictatorial i masclista.
 

El pitjor, i per posar-hi alguna pega, és que m’hagués encantat unes quantes pàgines més per poder gaudir més d’aquesta impressionant novel·la.

El millor, sens dubte, és que espero poder llegir ben aviat una segona novel·la de l’autora que m’ha robat el cor. La Cari Ariño deixa clar que amb una ploma com la seva tornarà (segur) amb més força al panorama literari. I jo l'estaré esperant.



Gràcies Cari.




Reseña en castellano


Sinopsis

La fascinante historia de una estirpe de mujeres desde 1920 hasta 1995. El descubrimiento de una nueva voz que desborda talento y calidad literaria. El latido del tiempo es un adictivo relato sobre la lucha de tres heroínas –abuela, hija y nieta– que sobreviven a los prejuicios y avatares de su época. A través de sus páginas, conoceremos de primera mano los pequeños y grandes cambios del siglo XX, desde la dictadura de Primo de Rivera hasta las puertas del actual milenio, que inciden en el corazón y vida de sus entrañables y emotivos personajes. CARI ARIÑO nació en 1958 en Maella, un pueblo aragonés fronterizo con Cataluña y bañado por el río Matarraña. Antes de estudiar Literatura Comparada, se formó leyendo a los clásicos modernos franceses como Balzac y Flaubert. Actualmente, compagina su trabajo de funcionaria en el Ayuntamiento de Barcelona con la literatura. En El latido del tiempo, se erige como una nueva voz en el panorama de las letras actual que desborda talento y calidad literaria. 

Mi opinión

Esta es una novela que ya esperaba desde hace un año, más o menos. Oí hablar de Cari, su autora, y de la preparación de esta novela y tuve claro que la leería. Lo que no podía imaginar era que su lectura superaría todas las expectativas que me había creado.

La novela se mueve a través de muchos años y se adentra en la vida de tres mujeres que nos harán sentir a flor de piel. Desde la primera página quedé hechizado por la traza limpia, clara y prácticamente poética de la Cari Ariño. Me sorprendió su pluma grácil que te atrapa sin que puedas dejar la lectura hasta el final. Es una novela que se lee extremadamente rápido y te ves incapaz de parar de latir junto a las protagonistas.

Los personajes de la novela son personas. Tienen el poder de hacerse oír reales, con corazón, y con unas voces que me he creído en todo momento a través de sus capítulos cortos y adictivos.

El latido del tiempo es una novela costumbrista con la que te mueves entre un montón de sentimientos y emociones de lo más diferentes. Tan pronto puedes reír como dejar escapar alguna lágrima. Ves la vida, la lucha constante que soportaban las mujeres, verdaderas heroínas de toda la historia. Su fuerza y ​​coraje para afrontar una sociedad marcada por una sociedad dictatorial y machista.

Lo peor, y para poner alguna pega, es que me hubieran encantado unas cuantas páginas más para poder disfrutar más de esta impresionante novela.

Lo mejor, sin duda, es que espero poder leer pronto una segunda novela de la autora que me ha robado el corazón. Cari Ariño deja claro que con una pluma como la suya volverá con más fuerza en el panorama literario. Y yo la estaré esperando.


Gracias Cari.

Comentarios

  1. Qué buena pinta tiene! Quiero este libro!!
    Besotes!!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Te va a enamorar, Margari.
      Ya me contarás tu opinión.
      Besos

      Eliminar

Publicar un comentario

Tus comentarios son muy importantes para mi.
Gracias por participar
;)

Entradas populares de este blog

Reseña - Noel et busca - Àngel Burgas

No em ratllis - Flavia Company

Ressenya [Català] - Ullals - Salvador Macip i Sebastià Roig